29 mars 2021

Nytt sol-samarbete mellan Soldags och LRF

Vårt dotterbolag, Soldags, har ingått ett samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) som underlättar för fler lantbrukare att bli mikro-producenter av solenergi.

Samarbetet går ut på att LRF:s cirka 80 000 medlemmar erbjuds ett rabatterat pris på både projektering, installationer av solcellsanläggningar, laddbox och lagringslösningar.

Intresset för grön energi är stort. Byggfaktas nya undersökning, Lantbruksinvest 2021, visar att solpaneler toppar listan över planerade investeringar hos svenska lantbrukare. Det är högre prioriterat än bland annat arbetskläder och nya jordbruksmaskiner. Lantbruksinvest undersökning bygger på svar från över 5 000 lantbrukare och skogsägare.

– Det är väldigt roligt att Soldags och LRF nu krokar arm för att underlätta för lantbrukare runtom i landet att förverkliga sina efterlängtade solinvesteringar. Solenergi är bevisligen något som många lantbrukare vill ha och vi är glada över att samarbeta med LRF som verkligen vill göra skillnad för sina medlemmar, säger Anders Olsson, vd på Soldags.

Även Anders de Flon, LRF Samköp, ser på det nya samarbetet med stor tillförsikt.

– Efter att ha varit i kontakt med och utvärderat en mängd olika solcellsleverantörer så känns det nu bra att kunna presentera våra två första samarbetspartners. Det är ju såklart extra glädjande att kunna lansera en ny produktkategori när vi vet att intresset från medlemmarna är väldigt stort, säger Anders de Flon, LRF Samköp.

Här kan du läsa mer om samarbetet och erbjudandet.