10 juli 2020

NP-Gruppen har lagt energismart soltak på Alfta industricenter

NP-Gruppen har lång erfarenhet och mycket hög kompetens av tak, alla typer av tak – plåt som papp. Nu har man hjälpt kommunen som är ägare till ett företagscenter utanför Alfta, Edsbyn

Fokus för centret är att erbjuda företag ljusa fina miljöer med den senaste tekniken. Här finns träningsmöjligheter, restauranger och catering. På området finns ett starkt nätverk mellan företagen inom många olika branscher, främst inom industritillverkning av högteknologiska produkter.

Nu har man tagit det hela ett steg till, en solenergilösning på taket som genererar hållbar energi till alla etableringar i fastigheten.

– Att modernisera och förändra våra fastigheter för att möta framtidens behov är en av våra största uppgifter, för att se till att våra hyresgäster trivs och har möjligheter och utrymme att utvecklas. Och ett viktigt steg i det arbetet är att göra våra fastigheter så energieffektiva som möjligt, säger Hans-Peter Olsson, vd i en intervju.

NP gruppen har installerat 250 st solpaneler, 100 kW, på taket som är ett befintligt platt papptak med lång livslängd. Hela projektet är en offentlig upphandling med tydlig kravställning från kommunen.

– Som ramavtalspart tycker vi det är roligt att kunna ta vår långa erfarenhet av tak vidare till en helt ny nivå. Med solens hjälp skapar vi inte bara ett hållbart tak utan också en oändlig energikälla, säger Patrik Pettersson, VD NP-Gruppen – dotterbolag i Soltechkoncernen.

Vill du veta mer om hur du får en hållbar solenergianläggning på taket – kontakta Patrik Pettersson

Läs mer om projektet i denna artikel: https://www.ovanaker.se/nyhetsarkiv/nyheter/250solpanelerpataketpaalftaindustricenter.5029.html