6 maj 2021

Soltech Energy och Castellum vinner Solenergipriset 2021

Nu står det klart att Soltechs dotterbolag, Swede Energy, står som vinnare av Solenergipriset 2021 i kategorin ”Årets anläggning” tillsammans med Castellum. Den vinnande anläggningen är Hisingen Logistikpark, ett prestigeprojekt för solenergikoncernen med en takplacerad solcellsanläggningen om hela 30 000 m2.

Swede Energy har gedigen erfarenhet av att bygga stora takplacerade solcellsanläggningar på logistikfastigheter. Nu har bolaget tillsammans med Castellum vunnit branschföreningen Svensk Solnergis pris, Solenergipriset 2021, för sin solcellsanläggning på Hisingen Logistikpark. Priset delades idag ut till en anläggning som inspirerar andra och anläggningen bedöms utifrån både ekonomi och tekniskt utförande.

–Vi är otroligt stolta över att stå som vinnare av Solenergipriset 2021 för Årets anläggning. Priset är ett kvitto på att vårt hårda arbete bär frukt samt att logistikfastigheters tak är ypperliga för storskaliga appliceringar av solcellsanläggningar, både ur ett hållbarhetsperspektiv men även ur ett affärsperspektiv. Hela Swede Energy ska ta åt sig äran och vi är glada över att vinna detta tillsammans med våra vänner på Castellum, säger Christoffer Caesar, vd på Swede Energy.

En av Nordens största solcellsanläggningar på tak
Solcellsanläggningen på taket på Hisingen Logistikpark mäter hela 30 000 m2 vilket motsvarar över en yta stor som fem fotbollsplaner. Årligen kommer solcellsanläggningen att producera cirka 3,3 GWh, en mängd som kan försörja cirka 660 standardvillors årliga elkonsumtion.

– Det är mycket glädjande att vår och Swede Energys anläggning kammar hem förstapriset. Detta gör oss än mer övertygade att våra satsningar på förnybar energi är rätt väg att gå. Vi visar med solcellsanläggningar av den här kalibern att vi går från ord till handling med våra hållbarhetsambitioner. Målmedvetenhet ger resultat, säger Filip Elland, Hållbarhetschef på Castellum.