18 oktober 2016

Peab första kunden för färgade semitransparenta solceller

SolTech Energy Sweden AB (publ) har fått en order från Lambertsson Sverige AB på en SolTech ST solcellsanläggning. Anläggningen på drygt 35 KW (35 000 watt) ska monteras på fasaden till ett parkeringshus som Peab bygger i den miljöprofilerade Vallastaden i Linköping och består av 547 SolTech ST solcellspaneler till ett ordervärde av drygt 750 000 kronor. Detta är SolTechs tredje order i Vallastaden. Skanska installerar sedan tidigare SolTech ST på fasad och tak på Vallastadens skola och Myresjöhus installerar samtidigt SolTech ShingEl på ett parhus.

SolTech ST är en unik semitransparent tunnfilmssolcell som beroende av kundens önskemål och behov, kan erhållas med olika transparensgrad. Just i detta fall har solcellerna 20 procents transparensgrad.

VD, Frederic Telander i en kommentar;

  • En genombrottsorder på semitransparenta färgade solceller och beviset för att solceller inte längre behöver vara oestetiska moduler monterade ovanpå en fastighets tak eller vägg. Parkeringshuset kommer att smyckas med våra solceller i en rad olika färger för att höja estetiken på fastigheten. Marknaden för vad som kallas BAPV (Building Applied Photovoltaics) är mycket omfattande och tillsammans med vår samarbetspartner Sapa Building Systems AB, förutspår vi en stark tillväxt de närmaste åren. 

Christine Ekstedt, Inköpare på Peab

  • Hållbar utveckling är ett fokusområde för oss på Peab. Vi blev mycket glada när vi upptäckte att SolTech har BAPV-produkter som både är tilltalande estetiskt och kreativt och samtidigt genererar en attraktiv mängd el. 

För mer information, vänligen kontakta:Frederic Telander, VD SolTech Energy Tel; 08-441 88 46. Mejl; frederic.telander@soltechenergy.com 

Om SolTech Energy
SolTech Energy utvecklar och säljer ett solenergisystem som bygger på forskning vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Systemet är en del av en fastighets yttre skal i form av ett tak och/eller en vägg i glas (pannor eller planglas), och fungerar både som klimatskydd och solfångare för produktion av värme, varmvatten och elektricitet. I sortimentet ingår även unika tunnfilmssolceller i svart glas, semitransparent glas eller som isolerglasmoduler, i olika storlekar och format för integration i en fastighets yttre skal. SolTech Energy Sweden AB (publ), handlas på First North vid Nasdaq Stockholm under kortnamnet SOLT. I koncernen ingår även det till 51 procent samägda bolagen Advanced SolTech Sweden AB (publ) (ASAB), och Advanced SolTech Renewable Energy Hangzhou Co. Ltd (ASRE) samt det helägda dotterbolaget Wasa Rör T Mickelsson AB. Bolagets Certified Advisor är G & W Fondkommission. Mer info på www.soltechenergy.com