Takmontör/takläggare

Alla behöver tak över huvudet

Jobba som Takmontör/Takläggare hos Soltech

Närmast solen ligger tak på fastigheter – bostäder, industrier, stora fastigheter, logistikbyggnader, sjukhus, universitet och mycket mer. Yttertaket är ett byggnadselement som utgör en byggnads övre avgränsning och, i Sverige, fungerar som klimatgräns. Våra bolag lägger alla typer av tak och med den kompetensen i bagaget också del i vår moderna energirörelse där vi också transformerar det traditionella taket till ”soltak” genom att addera solenergilösningar till de kunder som efterfrågar det. På så sätt lägger vi energi på våra kunders tak.

Vad gör en takläggare?

Alla typer av byggnader
Som takläggare får du möjlighet att arbeta på olika typer av byggnader och tak. Detta ger en variation i arbetsuppgifter och möjligheten att ständigt lära sig och möta nya utmaningar. Våra bolag jobbar med alla typer av kunder från privatkunder till stora industribyggnader, kyrkor och offentlig sektor.
Ombytlig arbetsmiljö
Arbetet som takläggare innebär ofta att man arbetar utomhus större delen av projekten och är inne på kontoret relativt sällan. Lockande för den som gillar utejobb och varierande miljöer. Våra bolag har olika inriktningar på vilka takmaterial som används - papp, tegel och plåt är vanligast och förstås solpaneler.
Vi har takbolag runtom i Sverige
Behovet av takläggare är konstant, eftersom varje byggnad har ett tak. Det finns alltid behov av installation, reparation och underhåll av tak, vilket ger goda möjligheter att jobba med olika typer av kunder och på olika platser.

Ett schysst tak som läggs med rätt material och omsorg ger nöjda kunder och framtidssäkrar fastigheten.

Frank Fredriksson, vd Wettergrens Tak