Säljare

The sky is the limit

Jobba som Säljare

Den gröna omställningen pågår för fullt ute i samhället och Soltech är en av de ledande företagen inom området. Våra bolag arbetar med både små och storskaliga lösningar och med ladd och lagring för både privata bilar och stora transportfordon. Att förnyelsebar energi står för en del i vår energimix förstår fler och fler och vi är en del av lösningen. Att sälja solcellsanläggningar, lager och laddlösningar är vardag hos oss och vi har mångårig erfarenhet att hjälpa alla typer av kunder.

Till din hjälp har du många kollegor bland våra bolag och inte minst projektkollegor och fantastiska kunder runtom i Sverige.

Sammanfattningsvis erbjuder arbetet som säljare möjligheten att göra en positiv skillnad för miljön och samhället, samtidigt som det ger teknisk utmaning, karriärmöjligheter och kreativ problemlösning. Det är ett spännande och givande arbete som lockar de som brinner för förnybar energi och hållbar utveckling.

Välkommen till oss om du vill ha ett varierande jobb och har ”höga” ambitioner med din vardag. Du blir en del av en modern energirörelse som evolutionerar samhället.

Säljare ingången till nya lösningar

Smått och stort
Säljaryrket är lika varierat som det finns kunder att möta. Inom Soltechkoncernen jobbar våra olika bolag med alla segment och målgrupper. Allt från att lägga nytt tak med solpaneler på en skola till stora solparker.
Nyckeln till framgång
Prospektering och leadsgenerering är starten på att hitta nya kunder. Som säljare identifierar och söker du aktivt efter potentiella kunder som kan vara intresserade av solpanelslösningar för sin energiförsörjning. Viktigt är förstås att inte glömma de kunder det redan finns en relation till och skapa merförsäljning.
Kundrelationer
Du möter befintliga och potentiella kunder, gör behovsanalyser och bedömer behov och ser vilka lösningar som kan passa bäst. Till din hjälp har du projekterare och projektledare och tillsammans. De bedömer kundernas behov och erbjuder skräddarsydda lösningar baserat på deras specifika förutsättningar och önskemål.
Projektplanering
Presentation och demonstration tillsammans med kunskapsöverföring och nyttan med solenergi och hur det kan integreras i kundens befintliga energisystem är första steget och därefter följer kostnadskalkyler och offert.

Som säljare på Soltech Energy Solutions har jag möjlighet att lära känna fantastiska människor och företag och vara med och förändra på riktigt.

André Nylen, säljare Soltech Energy Solutions