Plåtslagare

Slå ett slag för framtiden

Jobba som plåtslagare

Plåtslagare är ett framtidsyrke, ett hantverk som har gamla anor och framtiden för sig. Efter avslutad utbildning och slutprov är arbetsmöjligheterna många. Hos Soltech finns traditionella takbolag som också arbetar med solenergi och fasadbolag som i sina verkstäder både skapar egna och arbetar med etablerade montagesystem som Wicona och Schucko på vilka solpaneler sedan monteras.

Plåtslagning kräver skicklighet och kreativitet för att forma och bearbeta plåten enligt specifika behov. Det ger möjlighet till kreativt uttryck och att skapa unika lösningar i arbetet.

Plåtslagare i Soltech

Installation
Du installerar och monterar plåtkomponenter på olika typer av byggnader och strukturer. Det kan innebära att fästa takplåt, installera fasadpaneler, montera ventilationssystem eller utföra reparationer på befintliga plåtkomponenter.
Plåtverkstäder
Vi har egna plåtverkstäder i flera av våra bolag som skapar bra möjligheter till spännande lösningar, Plåtslagaren använder olika verktyg och maskiner för att klippa, bocka, svetsa och forma plåtmaterial enligt specifika mått och krav.
Teamwork
Tillsammans med projektledare och takläggare tolkas ritningar, specifikationer och instruktioner för att kunna utföra kundens arbete korrekt och noggrant. Ett snyggt och tätt tak skapar god nöjdhet och bra möjligheter till merförsäljning med exempelvis solceller.