I solenergins framkant

Under åren har vi experimenterat med alltifrån termisk solkraft till byggnadsmaterial med integrerade solceller. Varje övergiven idé, prototyp och produkt har tagit oss ett steg närmare framgång. Idag har vi egenutvecklade produkter som med stilren design och integrerade solceller låter både väggar och tak ta vara på solens energi, utan att tumma på fastighetens utseende.

Framtiden bygger vi tillsammans

Ett stort teknologiskt genombrott kan vara avgörande för att stoppa klimatförändringen. Därför uppmuntrar vi även andra innovatörer, stora som små, att samarbeta. Med lång erfarenhet av att ta idéer till färdig produkt kan vi som partner bidra med alltifrån ingenjörskunskap till ekonomiskt stöd. Driver ni ett start-up som vill revolutionera solcellsvärlden, hör av dig till oss så kan vi diskutera om det finns förutsättningar för oss att hjälpa er med allt från produktutveckling- och produktionskunskaper till finansiering. Tillsammans utvecklar vi nästa generations hållbara energisystem.

Skanska - Soltech Innovation

Soltech Energy och Skanska Kommersiell Utveckling Norden har ingått en samverkansförklaring kring innovationer för byggnadsintegrerade solenergilösningar. Fokus för samverkan är kommersiella fastigheters energioptimering.

– Vi ser ett stort värde i att gjuta samman vår solenergikompetens med Skanskas expertis för att skapa synergier där morgondagens hållbarhetslösningar föds. Tyngdpunkten ligger på att skapa skalbara helhetslösningar för att göra kommersiella fastigheter än hållbarare i framtiden. säger Anna Svensson, innovationschef, Soltech Energy. Läs pressmeddelandet här.

För att skapa framtidens energilösningar för fastighetsbranschen ser Skanska och Soltech tydligt att vägen framåt behöver innehålla två saker. Innovation och samverkan. Sustainovation är Skanska Sveriges sätt att arbeta med innovation och utveckling.

Powercell - Soltech Innovation

Soltech Energy och PowerCell har undertecknat ett nordiskt samarbetsavtal för att utveckla lösningar för kunder som inbegriper både Soltechkoncernens produkter och PowerCells produkter.

Syftet med samarbetsavtalet är att Soltech och PowerCell ska utveckla och delta i projekt där bolagens teknik och kompetens inom stationära applikationer utnyttjas. Soltech får integrera PowerCell-produkter som en del av Soltechs energilagringsprodukter och har vidare rätt att marknadsföra och sälja sådana Soltech-produkter inom de nordiska länderna.

IEA PVPS Task 15

Soltech är aktiv i både nationella och internationella nätverk. Anna Svensson, Soltech Energys innovationschef är Sverigerepresentant i IEA PVPS – 15 (International Energy Agency Photovoltaic Power System – Task 15 Enabling Framework for the Development of BIPV), med syfte att sprida information och förenkla för industrin för byggnadsintegrerade solenergi på den svenska och den internationella marknaden.

Läs mer

* IEA – Internationella energirådet, ett fristående organ inom OECD med mål att minska samhällets beroende av olja. IEA fungerar som politisk rådgivare till sina medlemsstater, men arbetar idag även mot länder utanför OECD:s krets, som Kina, Indien och Ryssland, vilka ses som strategiskt viktiga samarbetspartners i energifrågor.

Vill du bygga morgondagens energilösningar tillsammans med oss?